Det umulige er mest spændende

Jo mere speciel en opgave er, jo mere tiltaler den Basse, men kun hvis kunden vil betale for en ordentlig løsning. Klamp eller halve løsninger vil han ikke bruge tid på.

Basse – eller Erling Chrois, som der står på dåbsattesten – havde en blomstrende virksomhed med udvikling, produktion og salg. Chief Danmark var en succes, der efterhånden havde fået 30 medarbejdere og var førende leverandør af skovle, specialskovle og redskaber til landbrugets læssemaskiner.

En dag kom der et tilbud, som Basse ikke kunne sige nej til, og firmaet blev solgt – dog uden at specialproduktionen blev solgt med. Det var eksempelvis ombygning af Hydrema-maskiner til kørsel på jernbaneskinner og en lang række andre udviklingsopgaver.

Mange specialopgaver

– Vi har mange specialopgaver, hvor der ligger en del udviklingsarbejde forbundet med det, og vi løser rigtigt meget for Hydrema, siger han.

Blandt de nyeste er ombygning af en jordfræser til hydraulisk drift, så den kan køre på en rendegraver, opbygning af et fladlad til en dumper, og lige nu arbejder vi med en sandudlægger, der kan på- og afmonteres på et dumperlad, fortæller Basse, som i dag driver virksomheden under navnet Chrois.

Adressen i Ulfborg er den samme, men medarbejderstaben består af en enkelt smed på værkstedet og hans kone på kontoret samt en freelance tekniker.

– Vi får lavet mest muligt hos et netværk af underleverandører, og det er virksomheder, der ligesom os er indstillet på at arbejde med specialløsninger i små antal helt ned til et enkelt emne ad gangen. Det er langt fra alle virksomheder, der kan håndtere det.

Pirrer opfindsomheden

Overgangen fra Chief Danmark til Chrois har også lagt Basses hverdag markant om. Fra 14 – 16 timers arbejdsdage og hundredvis af telefonsamtaler dagligt er der nu fyraften klokken 15.45 (i hvert fald i princippet), og hverdagen handler mere om det, han synes er mest spændende – udvikling af specielle løsninger.

– Nu har jeg større frihed, og jeg ser også mine børn. Sådan tænkte jeg ikke den gang. Da kørte det jo bare derudaf, selv om jeg havde lidt problemer med stress, erkender han.

– Det pirrer min opfindsomhed, når der kommer forespørgsler på noget specielt – især når folk er parate til at betale for at få det gjort ordentligt, siger Basse, og det lyser ud af hans ansigt, at det er blevet meget mere spændende at drive virksomhed nu, end da presset var stort for at holde 30 medarbejdere konstant beskæftiget.

Basse får løbende specialopgaver for Hydrema, og udviklingsarbejdet sker i tæt samspil med salgsfolk og udviklingsafdelingen hos Hydrema.

– Nogle gange ringer sælgerne direkte til mig ude fra en kunde for at få løst ét eller andet konkret, og andre gange er det større opgaver eksempelvis med ombygning af maskiner til jernbanearbejde, hvor vi både påbygger jernbanehjul med hydraulik osv., og også monterer den elektroniske styring med højde- og sidebegrænsning som sikkerhed og udarbejder dokumentation og opnår myndighedsgodkendelser, fortæller Basse.

Fordel at være lille

Udviklingsarbejdet hos Chrois sker ofte på værkstedet og i et tæt samspil mellem en rutineret smed, Basses ideer og en tekniker, som jævnligt tegner på sin computer ude på værkstedet, mens han står foran emnerne og gerne griber svejseværk og andet værktøj, hvis han kan se sit snit til det.

– Det er fordelen ved at være en lille virksomhed, at vi snakker meget sammen og arbejder tæt på hinanden, siger Basse.

Opbygning af elektriske styringer foregår i samarbejde med Idom EL, som er specialister på dette område.

Foruden specialproduktion er Chrois importør af Votex-klippere, Herder mejekurve og armklippere samt Conver flåder med klippere.

– Det er tre hollandske virksomheder, der arbejder på samme måde, som jeg er vant til med eksempelvis Hydrema. De arbejder i specialløsninger, og der er høj kvalitet hele vejen igennem. Det skal der være, for at vi vil have med det at gøre, understreger Basse, før interviewet afsluttes, og han lige skal af sted med posten og købe ind til aftensmaden. Både smeden og fru Lene er nemlig gået hjem, for nu skal der holdes fyraften.

Kontakt Erling Chrois

Kontakt os i dag og lad os tage en uforpligtende snak om vores muligheder for at hjælpe.

chrois@chrois.eu

Specialudstyr til din branche

Chrois Rail udvikler og producerer specialmaskiner og udstyr til jernbaner, industri, entreprenører og landbrug over hele verden. 

Du har behovet, vi udvikler, producerer og leverer løsninger, som dækker dine behov og lever op til alle krav fra respektive myndigheder.

Kontakt os

Om os

Chrois Rail udvikler og producerer specialudstyr og maskiner til jernbaner, entreprenører og landbrug over hele verden. Vi producerer også specialmaskiner til industrien. Ingen opgaver er for store – og ingen er for små. Vi udvikler i tæt samarbejde med dig som kunde.

Kontakt

Chrois Rail
Industriarealet 71
DK 6990 Ulfborg
CVR 37545635